HAAGS SPORTGALA 2022

Welkom!

HAAGS SPORTGALA 2022

Den Haag is trots op haar sporters en dat vieren we. Eén keer per jaar zetten we al onze sportkampioenen in de spotlights tijdens het Haags Sportgala. Een feestelijke avond waar we de geweldige resultaten van onze sporters én het plezier in sport vieren. Hier ontmoeten mensen met een sporthart elkaar. Van topsporters, aanstormende talenten, Haagse kampioenen, scheidsrechters en jeugdteams tot coaches, vrijwilligers en iedereen die zich inzet voor de sport in Den Haag.

Tijdens het sportgala wordt ook bekend gemaakt wie dé sportman, sportvrouw, sportploeg, coach, talent en scheidsrechter van het jaar zijn! Vanaf 19 november kan iedereen uit Den Haag mee beslissen, door te stemmen op zijn of haar favoriete topsporter! (Vanaf 19 november stem je op jouw favorieten, onderaan deze pagina.)

Sportcampus Zuiderpark

Op maandag 19 december wordt het sportfeest gevierd in Sportcampus Zuiderpark. Een toepasselijke locatie voor een avond die in het teken staat van de ode aan het sportplezier. De Sportcampus Zuiderpark is een toonaangevend (top)sportcentrum met multifunctionele sporthallen, een beachsporthal, fitness en faciliteiten voor veel verschillende sporten. Daarnaast is het een kenniscentrum voor sport en bewegen. Ook de architectuur is bijzonder; als je om het gebouw loopt, lijkt het of de gouden gevel met je mee- beweegt, wat natuurlijk symbolisch is voor de functie van het gebouw.

Europese Sporthoofdstad 2022

Den Haag is niet voor niets uitgeroepen tot Europese sporthoofdstad.

Wist je bijvoorbeeld dat er 250 topsporters en talenten met een officiële NOC*NSF-status in Den Haag wonen? Den Haag is de thuisbasis van de nationale trainingscentra voor beachvolleybal, zeilen én skateboarden. We hebben hier topfaciliteiten zoals Sportcampus Zuiderpark, het vijftigmeterbad in het Hofbad, het Bingoal Stadion van ADO Den Haag en het The Hague Beachstadium. Als gaststad voor internationale topevenementen zoals de Davis Cup, Invictus Games, CityPierCity loop, Volvo Ocean Race, het Olympic Festival en het WK Zeilen trekken we wereldwijd sportliefhebbers aan.

Ook telt Den Haag maar liefst 270 sportverenigingen en duizenden sportvrijwilligers. En Den Haag helpt inwoners op weg met bewegen met projecten als ‘Go Go Den Haag’.

Wij zijn trots dat Den Haag is uitgeroepen tot Europese Sporthoofdstad 2022.

Den Haag is dé sportstad aan zee.

Wil je meer weten over de topsport faciliteiten, ondersteuning voor verenigingen of het project Go Go Den Haag? Kijk op de website van Gemeente Den Haag, afdeling topsport.

Vanaf 18 november 2022

HAAGS SPORTGALA 2022

19 december 2022 | Sportcampus Zuiderpark, Den Haag